zondag 24 maart 2013

APPELS IN A BLANKET

Ingrediënten:
-4 Elstar appels
-4 plakjes bladerdeeg
-jam
-amandel spijs
-eetlepel suiker
-eierdooier
-25gr boter

Vooruit dan! Omdat het zo Siberisch koud was dit weekend: Heerlijke warme appelbollen!
Verwarm de oven voor op 225graden, je kunt ook op het pakje bladerdeeg kijken voor instructies voor een gasoven.
Super simpel recept en erg lekker bij een kopje thee of als dessert met een schepje vanille ijs erbij.
Schil de appels en boor de kroos eruit met de appelboor. Rek de bladerdeeg vierkantjes een beetje uit en leg er een klein klontje boter op, druk dan het appeltje op de boter en schep jam of, voor de liefhebber, spijs in het gat, eindig dan weer met een klontje boter en vouw de hoekjes van de bladerdeeg om het appeltje heen. Zorg er met behulp van een beetje water voor dat het helemaal dicht is, hij barst in de oven waarschijnlijk sowieso wel open, maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd. 
Draai de appel om met de gladde kant van het deeg naar boven en smeer de bovenkant in met eigeel, sprenkel er tot slot nog wat grove kristal suiker overheen en zet het voor 20min, of totdat het mooi goudbruin is, in de oven.

Heerlijk warme appelbollen, had ik dat al gezegd?!