dinsdag 8 oktober 2013

Cheesecake

Benodigdheden 

Voor de taart:
- 150 g gesmolten boter
- 175g witte basterdsuiker
- 3 pakjes verse roomkaas
- 1tl gemalen kaneel
- 3 eieren
- 200g digestive koekjes
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el bloem

Voor de topping:
-140 g diepvriesbramen
-150 ml aardbeienjam
- 60 g suiker

Verwarm de over voor op 125 graden, bekleed de vorm met bankpapier en maal de biscuits in de keukenmachine heel fijn, zodat het poeder wordt(dan plakt het beter aan elkaar en krijg je niet zo'n kruimelbodem, daar heb ik zelf namelijk een hekel aan)
Doe het biscuitpoeder in een kom en meng er de kaneel en boter door, verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk stevig aan met een lepel, zet hem tot gebruik in de koelkast.
Meng de vanillesuiker, roomkaas, bloem, suiker en eieren met de mixer tot een egale massa en schep het in de bakvorm. Bak de taart in het midden van de oven in anderhalf uur af, de cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet. Laat de taart afkoelen en zet hem minstens 2 uur in de koelkast, koud is ie het lekkerst!

Nu de topping, die kun je natuurlijk maken terwijl je taart in de oven staat.
Breng de bramen op een laag vuur aan de kook met de jam en de suiker. Laat onder af en toe roeren 10min zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Schep het afgekoelde mengsel op de cheesecake en serveer.